Opdrachten veiligheid 2

opdrachten 2
Doel 1: Ik weet uit wat onderhoud- en herstelwerkzaamheden zijn en wat het belang hiervan is.
Criteria:
- Ik leg uit wat er met het onderhouden van apparaten wordt bedoeld en noem hierbij drie voorbeelden.
- Ik leg uit waarom het belangrijk is om apparaten te onderhouden.
- Ik herken een onderhoudsschema.
- Ik leg uit wat er met herstelwerkzaamheden wordt bedoeld en noem drie voorbeelden.
Bronnen: leer-werk plek
Check: Presentatie/vertellen/show-it
Doel 2: Ik voer onderhoudswerkzaamheden uit.
Criteria:
- Ik pas de veiligheidsvoorschriften en de procedures van de organisatie toe.
- Ik maak gebruik van de juiste materialen en middelen.
- Ik ga zorgvuldig met de materialen en middelen om.
- Ik voer de onderhoudswerkzaamheden op de juiste wijze uit.
- Ik voer schoonmaakwerkzaamheden op de juiste wijze uit.
- Ik controleer of het materiaal/apparaat wat is onderhouden het naar behoren doet.
- Ik rapporteer op duidelijke manier aan de leidinggevende.
Bronnen: leer-werk plek: voorbeelden:
- Ontkalken van een waterkoker
- Ontkalken van een koffie en/of thee apparaat.
- Ontkalken van een vaatwasser
- Pluizenfilter van de wasmachine schoonmaken
- Het onderhouden van een oven, magnetron en/of grill
- Onderhouden van een stofzuiger
- Onderhouden van een koelkast of diepvriezer
- Onderhouden van deurklinken en sloten
Check:
- Ik demonstreer drie onderhoudswerkzaamheden aan de docent.
- Ik demonstreer drie onderhoudswerkzaamheden in een filmpje en laat deze aan mijn docent zien
- Ik maak een fotocollage van drie onderhoudswerkzaamheden en licht deze toe bij mijn docent.
Doel 3: Ik voer herstelwerkzaamheden uit.
Criteria:
- Ik pas de veiligheidsvoorschriften en de procedures van de organisatie toe.
- Ik maak gebruik van de juiste materialen en middelen.
- Ik ga zorgvuldig met de materialen en middelen om.
- Ik voer de herstelwerkzaamheden op de juiste wijze uit.
- Ik voer schoonmaakwerkzaamheden op de juiste wijze uit.
- Ik controleer of het materiaal/apparaat wat is hersteld het naar behoren doet.
- Ik rapporteer op duidelijke manier aan de leidinggevende.
Bronnen: leer-werkplek. voorbeelden:
- Gootsteen ontstoppen.
- Stoppenkast herstellen.
- Kopieerapparaat dat vastgelopen is.
- Herstellen van een deurklink.
Check:
- Ik demonstreer drie herstelwerkzaamheden.
- Ik demonstreer drie werkzaamheden in een filmpje en laat deze aan mijn docent zien.
- Ik maak een foto collega van de herstelwerkzaamheden en licht deze toe aan mijn docent.
Doel 4: Ik assisteer bij voorraadbeheer volgens het protocol van mijn leer-werkplek.
Criteria:
- Ik assisteer bij voorraadbeheer volgens het protocol van mijn leer-werkplek.
- Ik vul de voorraad op de juiste wijze aan.
- Ik sla de goederen/producten op de juiste wijze op.
- Ik registreer of rapporteer de voorraadgegevens volgens de procedure van mijn leer-werkplek.
Check: show-it
Doel 5: Ik controleer de voorraad systematisch en volgens de richtlijnen op aantal of houdbaarheid.
Criteria:
- Ik controleer kantoorartikelen.
- Ik controleer voedingsmiddelen op aantal en houdbaarheid.
- Ik past FIFO toe.
- Ik pas de HACCP regels/richtlijnen toe.
- Ik zorg voor de naleving van de kledingvoorschriften.
- Ik was jouw handen volgens de richtlijnen.
- Ik voorkom een eventuele kruisbesmetting.
- Ik vraag mijn begeleider naar de gewenste voorraad.
- Ik tel de voorraad .
- Ik controleer de voorraad op eventuele beschadigingen, datum en houdbaarheid.
- Ik bespreek wat ik moet doen als er voorraad tekort is.
- Ik bestel voorraad indien nodig.
Bronnen:
- theorie boeken op school
- internet
- leer-werkbegeleider / leer-werkplek
Check: show-it
Doel 6: Ik vul de voorraad op de juiste wijze aan en ik sla de goederen/producten op de juiste wijze op.
Criteria:
Bij kantoorartikelen en voeding:
- Ik controleer de goederen op juistheid, hoeveelheid, kwaliteit en schade .
- Ik meld de afwijkende of beschadigde goederen en/of producten aan mijn leidinggevende.
- Ik leg de afwijkende of beschadigde goederen en/of producten apart, voert ze af of ik geef ze retour.
- Ik voer de goederen volgens instructie in het voorraadsysteem.
Bij voedingsmiddelen extra:
- Ik pas de HACCP regels/richtlijnen toe.
- Ik pas de methode FIFO en LIFO toe.
- Ik zorg voor de naleving van de kledingvoorschriften.
- Ik was mijn handen volgens de richtlijnen.
- Ik voorkom een eventuele kruisbesmetting.
- theorieboeken op school
- internet
- leer-werkbegeleider/leer-werkplek
Check: show-it
